paramore

Paramore

 

Jag har valt att skriva om Paramore för att jag gillar deras musik och vill veta mer om bandet för att jag vet väldigt lite om dem.

 

Paramore bildades år 2004. Då var sångerskan i bandet, Hayley Williams 15 år.

2002 träffade hon sina första band medlemmar, bröderna Josh Farro och Zac Farro. På senare år träffade de även de andra band medlemmarna.

 

Paramore har gjort fyra stycken album,  Debutalbumet ”All We Know Is Falling” som släpptes den 26 juli år 2005, ”RIOT!” som är Paramores anda album, släpptes den 12 juni 2007, The Final Riot! som är ett livealbum och släpptes den 25 november 2008. Nu i år har bandet släppt sitt fjärde album, ”Brand new eyes”.

Om twilight låtarna mina favorit låtar .


PARAMORE

Paramore

 

Jag har valt att skriva om Paramore för att jag gillar deras musik och vill veta mer om bandet för att jag vet väldigt lite om dom.

 

Paramore bildades år 2004. Då var sångerskan i bandet, Hayley Williams 15 år.

2002 träffade hon sina första band medlemmar, bröderna Josh Farro och Zac Farro.

År 2002, vid 13 års ålder flyttade sångerskan Hayley Williams från sin hemstad Meridian, Mississippi till Franklin, Tennessee, där hon träffade bröderna Josh Farro och Zac Farro när hon deltog i en privat skola. [1] [2] Kort efter ankomsten, Hon började ta sånglektioner med Brett Manning. [3] Men innan bildar Paramore, Williams och basisten Jeremy Davis, tillsammans med vännen Kimee Läs deltog i en funk coverband som hette The Factory, medan Farro bröderna hade övat tillsammans efter skolan. [1] [4] De övriga medlemmarna om vad som snart Paramore hade "edgy om det kvinnliga sak" att ha Williams som sångare, men eftersom de var riktigt goda vänner, började hon skriva för dem, och Det fungerade så småningom ut. [5] Bandet bildades officiellt av Josh Farro (gitarr / sång), Zac Farro (trummor), Jeremy Davis (bas) och Hayley Williams (sång) 2004 [6] med den senare tillägg av Williams granne [1] Jason Bynum (gitarr). Enligt Williams, namnet "Paramore" kom från flicknamn på modern till en av sina första basister. [7] När gruppen lärt sig innebörden av Homofon flamma ( "hemliga älskare"), beslöt de att anta namn, med Paramore stavningen. [5] Bandets första låt skriven tillsammans var "Conspiracy", som sedermera på deras debutalbum. Under de följande åren, utförs Paramore på platser utanför de större Nashville området, inklusive konserten festivaler Purple Dörr och Warped Tour. John Janick, VD och medgrundare av musikföretag Fueled by Ramen, fick tag på Paramore's demos och gick till en Taste of Chaos prestanda i Orlando, Florida för att se bandet spela live. Efter en mindre privat prestanda till ett lager, undertecknades bandet på etiketten i april 2005 [8].

Paramore reste tillbaka till Orlando, Florida, men strax efter ankomsten, Davis lämnade bandet, med hänvisning till personliga skäl för detta. De återstående fyra medlemmar Paramore fortsatte med albumet, skriver "All We Know" om hans avgång, och senare beslutar att basera All We Know Is Falling kring begreppet. Den albumbilder avspeglas också Paramore sorg som Williams förklarar: "soffa på omslaget till All We Know is Falling med ingen där och skugga promenad bort, it's all about Jeremy lämnar oss och vi känner som det finns ett tomrum." [ 8] Recording hade tagit tre veckor, och reklammaterial för albumet bara hade skisserat de fyra kvarvarande medlemmarna. Innan Touring lade bandet John Hembree (bas) till sin linje för att ersätta Davis. [9] Under den sommaren, fanns med Paramore på Shira Girl skede av 2005 Warped Tour. [8] Efter att ha blivit ombedd av bandet , Davis återvände till Paramore efter fem månaders mellanrum, ersätter Hembree. [10] All We Know Is Falling släpptes den 24 juli 2005, och nådde # 30 på Billboard's Heatseekers Chart. Paramore släpptes "Pressure" som sin första singel, med en video regisserad av Shane Drake, men sången inte hade plats på listorna. Den video som visas bandet som i ett lager, så småningom får besprutas med vattensprinkler som handlingen i en strid par inträffar. I juli "," Emergency släpptes som den andra singeln, videon igen återförena bandet med regissören Shane Drake and featuring Hunter Lamb (gitarr), som ersatte Jason Bynum. [2] Videon till "Emergency" utställningsmonter Paramore i en annan prestanda, denna gång om fastställande av medlemmarna blodiga och i slitna kostymer. Den tredje singeln, "All We Know", släpptes med begränsad taltid, med video som består av en samling av live-framträdanden och backstage footage.

I januari 2006 tog bandet en del i vinter Go West turné där de spelade tillsammans Seattle band Amber Pacific och ögonfransarna. I februari fanns med Williams på "Keep Dreaming Upside Down" i oktober Fall. [11] Våren 2006 var Paramore ett förband om headlining turer för både Bayside och strax därefter, The Rocket Summer. De turnerade i Storbritannien från 5 oktober-15 oktober 2006, där de slutade i London på The Mean Fiddler. Bandet sedan täckas Foo Fighters "My Hero" The Sound of Superman soundtrack, som släpptes den 26 juni 2006. [12] Under sommaren 2006 spelade Paramore en del av Warped Tour, främst på Volcom och Hurley Stages , och deras första natt på den stora scenen var vid en tidpunkt i sin hemstad Nashville. Paramore första USA headlining turnén inleddes den 2 augusti 2006 till en utsåld publik [13] Med stöd från Providence, Cute Is What vi strävar efter och Hit the Lights med den sista show i Nashville. Det år de röstade "Best New Band", och Williams röstades som # 2 "sexigaste kvinna", av läsarna av den brittiska tidningen Kerrang! [14].

År 2007 skildes Hunter Lamb sätt med gruppen för att gifta sig, och Paramore fortsatt framåt som en kvartett [2]. Paramore hette då av brittiska tidningen NME som ett av tio band att hålla utkik efter i sina "New Noise 2007" funktionen. [14] I januari spelade bandet en akustisk uppsättning för invigningen av en Warped Tour utställning på Rock Roll Hall of Fame, [15] och klänningen Williams bar i videon till "Emergency" sattes också på visning i utställningen. [16] Paramore fanns med i Kerrang! Magazine gång, men trodde Williams artikeln var en osann bild av bandet, särskilt eftersom den fokuserade på henne som den viktigaste komponenten. Efteråt talade Williams frågan i bandets LiveJournal, med ett inlägg säger, "vi kunde ha gjort utan ett personligt stycke. Ledsen, om den kränker någon på Kerrang! Men jag tror inte det var en bit av sanning i det artikel. "[17] I april var featured Williams sång i" Then Came To Kill "av The Chariot. [18] De rubricerade en turné i början av 2007 med This Providence, The Almost och Love Arcade.

2007-2008: Riot! och andra projekt

Huvudartikel: Riot!

Sångare Hayley Williams (framsida) och gitarrist Taylor York (höger) utföra på Vans Warped Tour i Vancouver, juli 2007.

Paramore började spela in sitt andra album, Riot! i januari 2007, avslutades produktionen mars utan gitarrist Hunter lamm (som lämnade bandet i början av 2007 efter att gifta sig), [2] utan Lamb, krävdes var gitarrist Farro att spela både gitarr delarna på albumet [19]. Taylor York, som hade varit i ett band med Farro bröder innan de två träffades Williams, gick som en ersättning för lamm. [13] Efter att ha blivit uppvaktad av producenter Neal Avron och Howard Benson, [20] Paramore valt att registrera Riot! med New Jersey producenten David Bendeth (Din Vegas, Breaking Benjamin) och gav ut skivan den 12 juni 2007. Riot! gick in på Billboard 200 på nummer 20 på englandslistan på nummer 24, och sålde 44.000 sin första vecka i USA. [13] Namnet Riot! hade valts, eftersom det innebar "ett plötsligt utbrott av okontrollerad rörelse", och det var ett ord som "sammanfattade det hela". [20] Den första singeln från albumet, släpps 21 juni, 2007, "Misery Business", är Enligt Williams, "ärligare än något jag någonsin skrivit, och killarna matchade den känslan musikaliskt." [21]

Sommaren 2007 såg Paramore deltar på deras tredje Warped Tour och utstationering tidskrifter om sina erfarenheter om yourhereblog för MTV. I juni de deklarerats av Rolling Stone som "Ones to Watch" [22]. Paramore gjorde sin direktsända tv-debut på Fuse Networks Daily Show, The Sauce. Den andra singeln från Riot! "Hallelujah", släpptes den 30 juli, 2007, och är för närvarande endast tillgänglig på nätet och på brittisk TV. Videon, ungefär som "All We Know", funktioner backstage footage och liveframträdanden. I augusti 2007 hade Paramore synts i TV-inslag på MTV, utför akustiska versioner av deras låtar eller handlar i korta ackompanjemanget till MTV-programmet reklam. Som "MTV Artists of the Week", filmade bandet faux camping tema platser i Queens, New York, skriven och regisserad av Evan Silver och Gina Fortunato [23]. MTV.com har också en samling korta videoklipp med bandet främja Riot! också. Flera veckor i augusti 2007, "Misery Business"-videon var nummer ett strömmande video i MTV.com. [24] Den 8 oktober, Paramore spelade "Misery Business" live på Late Night med Conan O'Brien, en bokning som gjorts möjlig på grund av vänskap skapas mellan bandet och Max Weinberg under 2007 Warped Tour. [25] I augusti, Paramore deltog i New Found Glory musik videon till deras cover på Sixpence None the Richer låt "Kiss Me".

Den 11 oktober, 2007, debuterade musikvideon till "crushcrushcrush" på den amerikanska TV som nästa singel från Riot!. Videon till "crushcrushcrush" featured bandet spelar en föreställning i en karg öken, spionerar på, och sedan förstöra deras utrustning. Singeln släpptes officiellt i USA den 19 november och göras tillgängliga i Storbritannien den 12 november 2007. [26] Williams inspelade gästsångaren spår som "The Church Channel" och "Grund" för albumet Say Anything koncept In Defense of the Genre publiceras den 23 oktober 2007. [27] Gruppen spelade live, akustisk stil i Boston den 29 november, 2007 för FNX radio. Den 31 december 2007, utfört Paramore på MTV nyårsafton program som pågick från 11:30 till 1:00

Paramore på The Social, Orlando, Florida den 23 april 2007.

Paramore var på omslaget i februari 2008 frågan om Alternative Press Magazine och röstade "Best Band of 2007" av läsarna. [28] Bandet var nominerad till "Best New Artist" vid den 50: e årliga Grammy Awards presenteras den 10 februari, 2008, men förlorade mot Amy Winehouse. [29] I början av 2008 såg Paramore turnerade i Storbritannien, stödja deras album Riot!, tillsammans med New Found Glory, Kids in Glass Houses and Conditions. [30] I början av februari 2008 började bandet en turné i Europa [31] men den 21 februari 2008 meddelade bandet att de hade avslutat sex visar på grund av personliga problem. Williams skrev på bandets hemsida att "bryta ger det bandet" en chans att komma bort och träna våra personliga problem ' ". MTV.com rapporterade att fans av Paramore var spekulera om framtiden för bandet och rapporterade rykten om problem hade börjat tidigare i månaden när Josh Farro uttryckte sin ilska mot medias fokus på Williams. [32] Bandet, men återvände till deras hemstad för att spela in musikvideon till den fjärde singeln "That's What You Get", som släpptes sedan den 24 mars 2008.

Bandet turnerade med Jimmy Eat World i USA i april och maj 2008. Bandet rubricerade att ge den ett namn festival i Storbritannien den 10 maj och 11 maj 2008. Även bandet utföras på In New Music We Trust Steg på Radio 1's One Big Weekend i Mote Park, Kent den 10 maj 2008. Paramore spelade sin första Irland visar på RDS i Dublin den 2 juni 2008, följt av 2008 Vans Warped Tour från 1-6 juli.

På MTV's TRL, sa 7 maj 2008, sångare Hayley Williams att bandet arbetar på ett nytt album och att det skulle förhoppningsvis släppas nästa sommar. Hayley säger hon och bandet har övar de nya låtarna under en god kontroll på turné. [Redigera] I en Alternative Press täckmantel, spekulerade Zac Farro på ett kommande album, säger att det skulle låta band som Mew, Thrice, och Arcade Fire. [1]

Den 19 maj 2008 meddelade Paramore på deras hemsida att de kommer att åka på turné igen, resan som heter "The Final RIOT!", Som inleds 25 juli och slutar den 1 september. På denna turné, bandet delen av Leonard Cohen's "Hallelujah". [33] On September 2, 2008, Paramore släppt ett samarbete hoodie tillsammans med Hurley Kläder baserad på albumet Riot!. Alla intäkter gick till Love146 stiftelsen. [Redigera]

Paramore's song "Decode" var den bly-singeln för romanen-baserade Twilight film. En annan låt som hette "I Caught Myself" [34] är också med på filmens soundtrack. "Decode" släpptes den 1 oktober 2008 om Paramore Fan Club webbplats samt Stephenie Meyer's hemsida. [35] [36] Bandet började skjuta video 13 oktober och den hade premiär den 3 november. Hot Topic värd lyssnar man för soundtracket den 24 oktober, 2008, och albumet släpptes den 4 november 2008. Gränserna ut en exklusiv version av soundtracket så pass dragen en akustisk version av "Decode".

Bandet släppte ett livealbum som heter The Final Riot! den 25 November, 2008. Skivan innehåller en bonus-DVD med en hel konsert registrerats i Chicago, IL samt ett exklusivt bakom kulisserna-dokumentären. Från och med den 9 april, 2009, The Final Riot! har sålt guld i USA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HAHA va coolt kolla på en  bild där det stog HEYY och precis då sjöng dom HEYY


RSS 2.0